olympisch spirit

VAKKANJERS

olympisch spirit


Voor dit project heeft iedereen de keuze gekregen om zijn eigen project uit te kiezen. De keuze mocht gemaakt worden uit 4 verschillende project zoals, olympische spirit, het Van Eesteren museum etc. Wij hebben gekozen voor de olympische spirit omdat het ons het meest aantrok. Wij waren als team vooral enthousiast over het idee om een nieuw podium te ontwerpen voor de Olympische Spelen omdat het een geweldige kans bood om iets cools en praktisch te maken dat mensen zich lang zouden herinneren. Ook wilde we graag wat nieuws voor de Paralympische spelen bedenken zodat zij niet worden buitengesloten.


De opdracht "Olympisch Spirit" van Vakkanjers draait om het bedenken van een nieuw podium voor de Olympische Spelen. Deelnemers aan deze opdracht worden uitgedaagd om creatieve en innovatieve ideeën te bedenken voor het organiseren van dit wereldwijde sportevenement. Dit houdt in dat ze nadenken over aspecten zoals de locatie, duurzaamheid, toegankelijkheid, technologie en beleving. Het doel is om een frisse kijk te bieden op hoe de Olympische Spelen kunnen worden georganiseerd, met oog voor de toekomst en de kernwaarden van de Olympische beweging, zoals vriendschap, respect en excellentie. De opdracht daagt deelnemers uit om out-of-the-box te denken en bij te dragen aan het bevorderen van de Olympische geest. Ons doel voor dit project is om een prachtig resultaat neer te zetten en een prachtig podium te ontwerpen die voor iedereen toegankelijk is en duurzaam voor het milieu. En we hopen dat we het toernooi winnen!



Nadat we de keuze hadden gemaakt begonnen we met het analyseren van de opdracht en brainstormen. Ons projectproces volgde de Onderzoeken en Ontwerpen cyclus. Eerst hebben we uitgebreid onderzoek gedaan, informatie verzameld en ideeën bedacht. Vervolgens zijn we overgegaan op het bedenken van oplossingen op basis van ons onderzoek. We hebben plannen gemaakt en ontwerpen bedacht om onze doelen te bereiken. Na het bedenken van oplossingen hebben we ze uitgevoerd en geëvalueerd. We hebben gekeken hoe goed onze ideeën werkten en hebben indien nodig aanpassingen gemaakt om ze beter te maken. Op deze manier hebben we stap voor stap geleerd en verbeterd gedurende het hele proces, wat heeft geleid tot een succesvolle afronding van ons project. Dit is uiteindelijk onze schets geworden.



Dit is ons uiteindelijke ontwerp. We hebben geprobeerd alles erin te verwerken. Er is een ramp te zien voor mensen die gehandicapt zijn. Wij vinden het belangrijk dat het podium bruikbaar is voor iedereen. En doormiddel van een ramp kunnen mensen met een rolstoel bijvoorbeeld gemakkelijk het podium bereiken. We hebben ervoor gekozen om het podium te laten bewegen daardoor krijgen winnaars ook echt het gevoel dat zij echt een winnaar zijn en dat hun harde werk niet voor niets is geweest. Wij willen de atleten zo een speciaal mogelijk gevoel geven en daarom hebben we een beweegbaar podium ontworpen. Wanneer de eerste plek wordt aangekondigd gaat de eerste plek omhoog en de andere twee plekken omlaag en wanneer de tweede plaats wordt aangekondigd gaat die persoon omhoog en dat geldt ook voor de derde plek. Wij willen niet dat het als elk ander podium wordt beschouwd. Aangezien de olympische spelen al zolang bestaat. Wij willen toch echt wel een out of the box podium neerzetten waar mensen echt wel voor gaan klappen. Het podium wordt gemaakt van bioafval onder andere FSC gecertificeerd hout we vinden dat een belangrijke keuze omdat wij geen materialen willen gebruiken die het milieu zouden kunnen beschadigen. Bioafval is ook nog is Reukloos en hygiënisch en CO2-neutraal. Het is natuurlijk leuk als de atleten kunnen terugblikken op mooie momenten. Daarom laten we highlights zien terwijl ze worden aangekondigd en dat laten we zien in de vierkantjes om de cijfers heen. Vuurwerk en stoom vonden wij onmisbaar omdat die twee dingen nog een extra leuk gevoel geven en dat is ook leuk voor het publiek om te zien.


 


Voor meer informatie kan u naar ons eindverslag:

https://ap.lc/ZNmKc




Richter & Schelte, Krijn Taconiskade 346, 1087 Amsterdam, +31(0)123456789
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin